Reducerea progresiei miopiei

Miopia progreseaza cel mai rapid la copilul mic de 6-10 ani, dar poate creste chiar pana la 40 de ani, favorizata de lucrul prelungit la aproape, inclusiv la PC, tablete, telefoane mobile. Acum exista metode de reducere a progresiei miopiei, care se adreseaza atat copilului cat si adultului.

Lentilele de contact moi multifocale si ortokeratologice pot reduce progresia miopiei cu pana la 50%. Lentilele moi multifocale se aplica dimineata si pot fi purtate intreaga zi, iar lentilele ortokeratologice sunt purtate noaptea si asigura vedere clara toata ziua fara ochelari.

Intrucat miopia nu regreseaza, este bine ca reducerea progresiei miopiei sa se initieze cat mai repede dupa debut, cand valorile ei sunt mici.


Nu te teme ca e copilul prea mic, ca ii va fi frica de lentile sau nu se va descurca sa le aplice. Doar incurajaza-l si spune-i ca il vei ajuta sa-si mentina ochii sanatosi si ca vei fi langa el.


Pentru corectia miopiei, in loc de ochelari solicita si foloseste lentile de contact pentru reducerea progresiei miopiei. Astfel, aveti sansa sa nu ajungeti – tu sau copilul tau –  la dioptrii mari si foarte mari.