Consultatii

Pe langa corectia vederii (prescrierea de ochelari), care este cel mai des solicitata de pacient, consultatia include intotdeauna examinarea polului anterior si a polului posterior si masurarea tensiunii oculare, cu scopul de a detecta cat mai precoce eventualele afectiuni oculare sau generale. Consultatia completa se aplica si la pacienti aparent sanatosi.

Cand este necesar, se dilata pupila pentru detectarea afectiunilor care nu pot fi observate altfel si pentru o prescriptie cat mai exacta a ochelarilor.

Daca se dilata pupilele, nu vei putea citi 3 ore dupa consult, vederea va fi usor incetosata la distanta si te va deranja lumina. Ca urmare, este bine sa alegi un moment al zilei care sa iti permita sa nu citesti  2-3 ore, sa nu vii cu masina si sa ai ochelarii de soare la tine.

Vino intotdeauna la control cu toate documentele medicale oftalmologice (retete de ochelari, de lentile de contact, prescriptii de tratatment), precum si cu ochelarii mai vechi, chiar si (sau mai ales) cu cei pe care nu i-ai considerat potriviti.