Lentile pentru ochelari

Vederea nu trebuie sa fie subcorectata: te chinui sa vezi si nu ai niciun avantaj medical.

In functie de activitate si optiunile tale, iti vom prescrie si recomanda lentilele potrivite (monofocale, de calculator, progresive), cu tratament antireflex (inclusiv blue-control), fotocromatice.

Scopul nostru nu este sa iti vindem scump, ci sa cumperi la pretul corect ceea ce iti trebuie cu adevarat. Tu alegi intre variantele de buget si cu siguranta vei primi ce ai platit.

Dupa varsta de 40 de ani, cand cristalinul isi pierde din elasticitate, foloseste ochelari cu lentile progresive – cu o singura pereche vezi bine la toate distantele: aproape, intermediar si departe.

Este bine sa incepi sa porti ochelari cu lentile progresive imediat ce nu mai poti vedea clar la toate distantele cu lentilele monofocale, pentru ca adaptarea este mai usoara cand diferenta intre dioptria de distanta si cea de aproape (aditia) este mica. 

Daca ai avut o experienta nesatisfacatoare cu lentile progresive in urma cu ani de zile, trebuie sa stii ca progresele tehnologice recente au redus inconvenientele si merita sa mai incerci. Discutia cu optometristul poate identifica motivele neadaptarii initiale si te ajuta sa alegi designul potrivit pentru tine.